Home  /  Boli   /  Infecţiile pulmonare pot fi taratate cu ajutorul unui tratament banal

Infecţiile pulmonare pot fi taratate cu ajutorul unui tratament banal

În România, incidenţa bolilor pulmonare atrage tot mai mult atenţia specialiştilor din domeniu, ele reprezentând în mod curent o adevărată problemă de sănătate publică. Printre cele mai importante afecţiuni pulmonare se numără: tuberculoza pulmonară, bolile obstructive bronho-pulmonare cronice, infecţiile pulmonare, astmul şi cancerul pulmonar.

În urma ultimelor cercetări, oamenii de ştiinţă au concluzionat că pacienţii se vindecă mai repede în urma infecţiilor pulmonare, atunci când combină antibioticele cu vitamina D.

Practic, dozele mari de vitamina D reduc răspunsul inflamator al organismului la infecţie, scăzând daunele produse la nivelul plămânilor. De asemenea, cercetătorii cred că această capacitatea a vitaminei D de a scădea răspunsul inflamator fără a interfera cu acţiunea antibioticelor, sugerează că expunerea la soare ar putea fi utilă în tratarea pacienţilor care suferă de pneumonie.

Studiu a fost realizat pe aproximativ 100 de pacienţi care sufereau de tuberculoză şi care erau trataţi cu antibiotice specifice pentru combaterea acestei boli. Subiecţii au fost împărţiţi în două grupuri: unul în care tratamentul cu antibiotice a fost însoţit de băi de soare şi un altul creat pentru control.

Ulterioarele analize de sânge au scos la iveală faptul că markerii infalamtori scădeau mai mult şi mai repede la pacienţii expuşi la soare. De asemenea, s-a constat că bacteria care produce TBC, dispare din secreţiile pacienţilor trataţi şi cu băi de doare în doar 23 de zile, comparativ cu 36 de zile în cazul celor care au primit tratament placebo.

Tuberculoza este o boală greu de tratat. În fiecare an, aproximativ nouă milioane de oameni din întreaga lume sunt infectaţi cu aceast virus, din care aproximativ 1,5 milioane dintre ei, pierd lupta cu viaţa.

Call Now Button