Home  /  Boli   /  Beneficiile Omega 3 în sănătatea ta şi a copilului

Beneficiile Omega 3 în sănătatea ta şi a copilului

Acizii grasi Omega 3 ocupa locul 2 printre principalii nutrienti de care un organismul are nevoie pentru a functiona la capacitate maxima. Nu numai ca joaca un rol esential in sanatatea si integritatea fiecarei celule din corp, dar ajuta si la combaterea unor boli extrem de amenintatoare.

Combate durerile si inflamatiile din corp

Acizii grasi Omega 3 au un efect pozitiv asupra acestor probleme cu care te-ai putea confrunta. Ei regleaza ciclul inflamator al organismului ceea ce ajuta la prevenirea si ameliorarea durerilor provocate de boli ca artrita, cistita etc.

Previne boli cardiovasculare grave

Acizii grasi Omega 3 au rolul de a proteja inima impotriva unor afectiuni foarte grave, cum ar fi infarctul sau atacul de cord.

Acesti acizi ajuta la distrugerea cheagurilor inainte de a provoca vreo problema.

Omega 3 si-a dovedit eficacitatea si in prevenirea si ameliorare unor probleme asociate sistemului cardiac: ajuta la echilibrarea colesterolului, trigliceridelor sau tensiunii arteriale.

Ajuta intelectul si imbunatateste functiile creierului

Medicii recomanda in special femeilor gravide si celor care alapteaza sa consume alimente sau suplimente pe baza de Omega 3. Acesta are efect benefic asupra dezvoltarii sistemului nervos central al copilului si asupra dezvoltarii lui cognitive. Ajuta la imbunatatirea memoriei, la concentrare si atentie.

Combate depresia

Nu numai ca te poate face mai isteata si mai puternica, dar se pare are si un efect antidepresiv. Mai mut decat atat, acesti acizi grasi ajuta la combaterea unor boli psihologice grave. Ultimele cercetari evidentiaza efectele pozitive asupra Alzheimerului si a tulburarii bipolare.

Intr-un studiu realizat de Universitatea din Pittsburg se arata ca o masa pe baza de peste consumata seara iti poate da o senzatie de buna dispozitie. S-a constata ca persoanele care prezentau in sange un nivel scazut de acizi grasi Omega-3 erau predispuse la negativism si impulsivitate, spre deosebire de persoanele cu un nivel ridicat de acizi Omega-3 in sange care erau mult mai binedispuse si mai putin ursuze.

Acizii Omega-3 ar putea contribui la imbunatatirea din punct de vedere structural a partilor din creier corespunzatoare emotiilor, aceleasi parti unde materia cenusie se reduce in cazul starilor de depresie.

Combate tulburari frecvente aparute in copilarie

Specialistii sustin ca Omega 3 are puterea de a lupta impotriva unor aefctiuni comune in copilarie. De exemplu, copiii cu ADHD care au consumat acesti acizi au avut parte de o imbunatatire semnificativa a calitatii vietii. S-au constatat rezultate imbucuratoare si asupra combaterii dispraxiei, dislexiei si a tulburarilor compulsive.

Reduce riscul de cancer de san, colon sau prostata

Acizii grasi Omega 3 ajuta la combaterea a 3 dintre cele mai importante forme de cancer. Specialistii sustin ca acest lucru are loc in 3 feluri: prin stoparea alterarii celulelor sanatoase, prin inhibarea dezvoltarii celulelor canceroase sau prin distrugerea celulelor bolnave deja existente.

Sursa:http://www.copilul.ro/