Home  /  Nutriţie   /  Beneficiile consumului de pere

Beneficiile consumului de pere

Dulci, zemoase, parfumate, perele sunt adevarate farmacii datorită calităţilor deosebite pe care le au. Perele au în compoziţie fructoză din belşug, cel mai dulce zahăr natural de care creierul are nevoie mai ales în perioadele de stres, apoi calciu, fosfor, potasiu, vitamine din grupul B, care fac ca aceste fructe să aibă efect sedativ asupra sistemului nervos.

Perele nu au numai efect sedativ, ci sunt şi bune remineralizante, diuretice, depurative, laxative, motiv pentru care sunt recomandate ca adjuvant în tratarea asteniei, anemiei, gutei, durerilor articulare.

Pentru că sunt bogate în sorbitol, perele au un oarecare efect laxativ, ajută digestia, reglează tranzitul intestinal, dar nu provoacă diaree, aşa cum adesea se spune, în mod greşit.

De asemenea, acestea pot provoca un oarecare deranjament stomacal în combinaţie cu apa rece sau cu laptele, dar acest lucru este valabil pentru toate fructele, nu numai pentru pere.

Consumul de pere păstrează colesterolul în limite normale, ajută la menţinerea greutăţii, stimulează imunitatea, graţie vitaminelor A, B1, B2, E, C, din compoziţie. În plus, perele mai conţin, de asemenea, caroten şi acid folic.