Zaharul şi sortimentele de brânză creează dependenţă
Probabil mulţi dintre noi ne-am intrebat cel puţin odată de ce simţim nevoia de a mânca dulciuri sau de a consuma brânzeturi sau produse care conţin brânză. Acest lucru se întâmplă deoarece aceste doua alimente au capacitatea de a creea dependenţă în corpul nostru.
Zahărul, în special, atunci când este combinat cu grăsimi
Atunci când zahărul îţi atinge limba se declanşează în creier eliberarea unor substanţe care conferă o stare de bine, lucru pe care îl simţi de obicei după un antrenament intens. Tocmai din acest motiv, aceste substanţe te vor determina să nu renunţi la alimentul consumat ci să ţi-l doreşti tot mai mult.
Dependenţa va fi cu atât mai periculoasă cu cât zahărul se află în combinaţie cu grăsimile. Astfel că, un fursec, un croissant, o bucată de prăjitură/tort sau orice alte desert va genera o dependenţă garantată şi nu trebuie să te surprindă absolut deloc faptul că eşti obsedată de dulciuri şi ai nevoie de ele zilnic. Combinaţia de zahăr plus grăsimi este una mult mai periculoasă şi este recomandat să te fereşti pe cât posibil de ea, susţin specialiştii.
Brânza
Foarte multe persoanelor sunt dependente de brânză şi nu de puţine ori le este foarte greu să reziste în faţa sortimentelor variate de brânză care există pe piaţă. De aceea, riscul de a consuma brânză în cantităţi exagerate este unul foarte ridicat.
Proteina din lapte şi brânză se numeşte caseină, iar aceasta se dezintegrează în timpul digestiei şi eliberează o gamă întreagă de opiacee, denumite casomorfine. De aceea, brânza şi laptele generează dependenţă şi activează aceleaşi regiuni cerebrale care sunt afectate în urma consumului de droguri.
Astfel, cercetătorii au descoperit că pizza este unul dintre preparatele alimentare care generează cea mai puternică dependenţă, în mare parte datorită stratului generos de brânză.