Dacă nu vrei să te îngraşi mănâncă încet
Există o întreagă discuţie referitoare la alimentele pe care trebuie, sau nu trebuie, să le consumăm, însă trecem cu vederea un aspect foarte important referitor la modul în care ingerăm hrana.
De cele mai multe ori, din cauză că suntem într-o fugă permanentă, masa ocupă puţin timp în programul nostru. Micul dejun, dacă am avut timp să-l luăm, durează câteva minute, iar la prânz ne hrănim pe fugă, de multe ori în timp ce facem alte lucruri şi ne grăbim să ne întoarcem cât mai repede la activităţile noastre. Nici la cină nu suntem mai îngăduitori şi ne pedepsim corpul alimentându-l în viteză, în faţa televizorului.
Practic, mâncatul încet ajută la evitarea consumului unei cantităţi prea mari de hrană şi preîntâmpină astfel îngrăşarea. Majoritatea experţilor sunt de acord că atunci când mestecăm ceva pe fugă avem tendinţa să exagerăm, deoarece creierul nostru are nevoie de 15-20 de minute pentru a primi informaţia că suntem sătui. Mâncând mai încet, el ne va „spune” că avem stomacul plin la o cantitate mult mai mică de hrană, aşa că evităm consumul de calorii în plus. Cercetătorii afirma că oricine îşi face o obişnuinţă din a se alimenta încet va ajunge, după puţin timp, să consume o cantitate mult mai mică de hrană.