Home  /  Boli   /  Atenţie la tigăile pe care le folosiţi la gătit!

Atenţie la tigăile pe care le folosiţi la gătit!

Din ce în ce mai multe gospodine aleg să folosească în bucătărie tigăile de ceramică. La prima vedere acestea par să fie ideale din mai toate punctele de vedere, însă atunci când nu sunt 100% din ceramică (avand doar învelişul din acest marerial) pot deveni un factor nociv pentru sănătate atunci când se ciobesc.

Tigăile de acest fel pot conţine şi alte materiale precum – aluminiu, plumb sau cadmiu, iar când aceste metale nu mai sunt delimitate de stratul de ceramică, vor ajunge la început în mâncare și ulterior în organism. Plumbul, spre exemplu, are efecte grave asupra organismului, de la dureri de stomac și cap până la infertilitate și alte complicații.

Pentru a nu se ajunge la astfel de situaţii, aveți grijă ca niciodată să nu lăsați tigaia pe foc fără grăsime ca să nu se ardă. Mai mult, nu lăsați ustensile din metal într-o tigaie din ceramic și nu tăiați alimentele cu cuțitul direct în tigaie.

De asemenea, când o curățați, puneți tigaia la înmuiat și folosiți un burete de vase care nu zgârie. Dacă tigaia e pătată, încălziți puțin oțet în aceasta, lăsați să acționeze, apoi spălați ușor cu detergent de vase.