Home  /  Boli   /  Surprinzător! Iată ce spun experţii despre legătura dintre consumul de alcool şi demenţă

Surprinzător! Iată ce spun experţii despre legătura dintre consumul de alcool şi demenţă

Chiar dacă pare greu de crezut, oamenii de ştiinţă au descoperit faptul că persoanele care au renunţat la consumul de alcool, în totalitate, au un risc mai crescut de dezvoltare a demenţei decât conumatorii moderaţi.

Practic, conform studiului, abstinenţii pe termen lung au şanse cu 50%  mai mari să sufere de Alzheimer sau o altă formă a bolii neurodegenerative.

De asemenea,  cercetătorii susţin că în cazul consumatorilor înrăiţi riscurile de dezvoltare a acestei boli sunt mult mai mari, însă din motive diferite. Rezultatele studiului au la bază analizarea bazele de date medicale, spre deosebire de studii anterioare în care sunt utilizate teste clinice riguroase.

Experţii susţin faptul că, în niciun caz descoperirea nu ar trebui să încurajeze persoanele să consume alcool. La nivel global aproximativ 7% dintre persoanele de peste 65 de ani suferă de demenţă, procentul ajunge la 40% la vârsta de 85 de ani. Numărul persoanelor cu această boală s-ar putea tripla până în 2050.

Cercetătorii au mai dezvăluit faptul că, în afară de consumul moderat, consumul de vin este corelat unui risc scăzut de apariţie a demenţei decât alte băuturi alcoolice.

Call Now Button