Home  /  Boli   /  Ştiai că poţi să-ţi controlezi visele?

Ştiai că poţi să-ţi controlezi visele?

Toţi visăm, însă nici până astăzi oamenii de ştiinţă nu au reuşit să afle de ce întâmplă asta. Este o activitate involuntară, la fel de naturală ca şi respiratul şi chiar şi persoanele care nu îşi amintesc visele, visează cel puţin o oră în fiecare noapte.

Chiar dacă nimeni nu ştie precis de ce visam, se pare că măcar putem să controlăm visele. Cercetătorii australieni au descoperit mai multe tehnici prin care pot fi induse viselele lucide.

Viselele lucide au loc atunci când persoana este conştientă că visează în timp ce acţiunea se derulează şi pot controla exprienţele trăite. Specialistii au analizat trei tipuri de tehnici diferite de inducere a visurilor lucide: testarea realităţii, trezirea înapoi în pat şi MILD.

Testarea realităţii se referă la verificarea mediului în care te afli de mai multe ori pe zi pentru a conştientiza dacă visezi sau nu. MILD sugerează ca persoana să se trezească după cinci ore de somn şi inducerea ideii de vis înainte de a adormi din nou. Acest lucru se poate obţine prin repetarea frazei: „Următoarea dată când voi adormi, îmi voi aminti că visez”.

Aceste aspecte sunt valabile pentru persoanele care nu au capacitatea de a-şi controla visele. Există însă persoane care pot face acest lucru cât se poate de natural, iar oamenii de ştiinţă nu au o explicaţie tocmai clară privind acest aspect.

 

Call Now Button