Home  /  Boli   /  Ne ajută consumul de apă cu gheaţă să slăbim? Afla ce spun specialiştii

Ne ajută consumul de apă cu gheaţă să slăbim? Afla ce spun specialiştii

Din dorinţa de a da jos kilogramele în plus foarte multe persoane apelează la numeroase trucuri care promit să rezolve această problemă, iar unul dintre cele mai cunoscute este acela ca apa cu gheaţă accelerează metabolismul şi ajută la scăderea în greutate.

Această idee a devenit populară în anul 2003, când cercetătorii germani susţineau că persoanele care beau 2 litri de apă cu gheaţă işi cresc cu 30% numărul de calorii arse, însă studii recente efectuate cu măsurători mult mai precise arată că, de fapt, se consumă doar cu 4,5% mai multe calorii. Adică 4-7 calorii la fiecare pahar de apă cu gheaţă băut.

Explicaţia din spatele acestui mit este că organismul depune energie pentru a aduce apa la temperatura corpului, deci se consumă calorii, însă efectul nu este nici pe departe cel asteptat, spun specialiştii.

Practic, studiile recente ne arată că apa cu gheaţă nu ne ajută mai deloc în demersul nostru de a slăbi. Nutritioniştii spun că dacă vrei să slabeşti, băutul de apă cu gheaţă ar trebui să fie pe locul 45 în topul priorităţilor.

 

Call Now Button