Home  /  Boli   /  Mâncarea picantă aduce beneficii surprinzătoare organismului

Mâncarea picantă aduce beneficii surprinzătoare organismului

Persoane care preferă condimentele iuți, precum ardeii jalapeno sau piperul, au un avantaj în ceea ce priveşte sănătatea organismului. Cercetătorii chinezi au realizat un studiu prin care au demonstrat că persoanele care consumă mâncare condimentată, în fiecare zi, au o speranță de viață mai ridicată decât cei care mănâncă iute mai rar sau deloc. Studiul a fost unul amplu care a durat aproximativ patru ani de zile si s-a desfășurat pe un eșantion de aproape 500.000.

Concluziile studiului au fost surprinzătoare, deoarece, cei care au mâncat condimentat zilnic au înregistrat un risc de deces mai redus cu 14% față de cei care nu adaugă mirodenii iuţi în alimente, în timp ce persoanele care au adăugat condimente hranei o dată sau de două ori pe săptămână au un risc mai mic cu 10%.

Specialiştii participanţi la studiu au descoperit că aceleași condimente iuţi, introduse în dietă, conduceau la diminuarea riscului de a dezvolta boli cardiace sau respiratorii sau cancer, în special în cazul femeilor.

 

Call Now Button