Home  /  Nutriţie   /  Gălbenuşul de ou are calităţi incontestabile

Gălbenuşul de ou are calităţi incontestabile

În urma unor noi studii cercetătorii au ajuns la concluzia că două gălbenuşuri de ou conţin de două ori mai mulţi antioxidanţi decât un măr, spre exemplu.

De asemenea, în urma analizelor efectuate pe galbenuş, ei au concluzionat că acesta conţine doi aminoacizi cu proprietăţi antioxidante deosebite. Altfel spus, două gălbenuşuri conţin de două ori mai mulţi antioxidanţi decât un măr mediu şi echivalentul a 25 de grame de afine. Ele sunt benefice astfel în prevenirea unor boli  precum cancerul sau bolile cardiovasculare.

Trebuie reţinut însă faptul că efectul lor terapeutic este diminuat la jumătate în cazul în care sunt fierte sau prăjite şi chiar mai mult în cazul preparării la microunde.

De asemenea, cercetătorii au identificat şi mecanismul de acţiune al proteinelor din ou, acestea fiind capabile să scadă tensiunea arterială. Cercetătorii  vor continua studiul pentru a identifica întreaga gama de antioxidanţi pe care o conţine un ou.