Home  /  Boli   /  A fost inventat gelul care repară dinţii

A fost inventat gelul care repară dinţii

Oricine işi doreşte un zâmbet plăcut, cunoaşte regulile igienei dentare. S-a observat că sănătatea gingiilor şi a dinţilor redă un zâmbet atractiv. Pe lângă acest fapt dinţii sunt extrem de importanţi pentru sănătatea noastră. Este demonstrat ştiinţific faptul că o igienă orală corespunzătoare protejează organismul de boli.

Un grup de cercetători francezi au inventat o metodă blândă, neinvazivă, de a repara micile degradări ale suprafeţei dinţilor. Aceştia au realizat, recent, o serie de experimente cu hormonul stimulator al melanocitelor (MSH), pe care l-au amestecat cu acid poli-L- glutamic, creând un gel pe care l-au testat, deocamdată, în vitro pe animale de laborator.

Aplicând gelul pe celule extrase din dinţii umani, cercetătorii au constatat că substanţa stimulează proliferararea celulară, iar după aplicarea pe suprafaţa dinţilor la şoareci de laborator, dinţii uşor degradaţi au revenit la starea normală în mai puţin de o lună.

Gelul urmează sa fie evaluat prin teste clinice, iar produsul ar putea fi disponibil în cabinetele stomatologice cât de curând. Medicii estimează, însă, că el va putea fi folosit numai în cazul unor degradări mici ale suprafeţei dinţilor.

 

Call Now Button