Home  /  Boli   /  Folosirea anumitor dezinfectanţi poate duce la apariţia unor boli fatale

Folosirea anumitor dezinfectanţi poate duce la apariţia unor boli fatale

Igiena casei este foarte importantă dacă ne dorim o viaţă sănătoasă şi confortabilă. Astăzi există nenumărate produse dezinfectante pentru curăţenie, însă, unele dintre acestea nu sunt chiar atât de sigure pe cât se credea.

Cercetătorii au descoperit că utilizarea clorului şi a dezinfectanţilor puternici, pentru curăţarea casei, pot provoca apariţia bolilor pulmonare mortale. Aceştia au constatat că emfizemul (dilatare excesivă și permanentă a plămânilor datorită atrofiei și ruperii septurilor dintre alveole), deseori asociat fumatului, poate fi provocat şi de substanţele toxice de curăţare a casei.

Oamenii de ştiinţă au testat nu mai puţin de 55.000 de femei şi au descoperit că riscul apariţiei bolii pulmonare obstructive cronice este cu 32% mai crescut în cazul utilizării soluţiilor de curăţenie.

Studiile anterioare au prezentat legătura dintre expunerea la dezinfectanţi şi apariţia problemelor respiratorii precum astmul, dar rareori s-a luat în considerare contribuţia acestora la apariţia bolii pulmonare obstructive.

Bolile pulmonare obstructive cuprind mai multe afecţiuni printre care emfizemul şi bronşita cronică. Medicii specialişti au studiat modul în care asistentele sunt afectate de produsele de dezinfectare a instrumentalului. Practic, aceştia au  descoperit că asistenetele care folosesc dezinfectanţi pentru curăţarea zilnică suprafeţelor au şanse cu 22% mai mari să dezvolte boli pulmonare obstructive.

 

Call Now Button