Home  /  Boli   /  Fii ordonat pentru a deveni mai puţin stresat

Fii ordonat pentru a deveni mai puţin stresat

Chiar dacă mulţi dintre noi nu realizează acest aspect, dezordinea din jurul nostru ne determină să devenim mai stresaţi şi ne scoate din elementul nostru. Spre exemplu, haine nespălate dintr-un colţ al casei sau teancul de facturi neplătite şi aruncate pe birou, sau chiar câteva reviste împrăştiate prin casă pot cauza anxietate şi stres.

Până la urmă este logic să se întâmple acest lucru deoarece, de cele mai multe ori, dezordinea iţi aduce şi alte probleme, pe lângă disconfortul vizual. Spre exemplu, atunci când eşti pe cale să întârzii la o întâlnire importantă sau când trebuie să mergi să-ţi iei copiii de la şcoală şi nu-ţi găseşti cheile, automat devii agitat şi ieşi din starea ta de confort. Dacă lucrurile erau puse la locul lor nu se mai întâmpla acest lucru.

Practic, atunci când trăieşti în dezordine, laşi haosul să te însoţească, iar acest lucru te împiedică să te bucuri cu adevărat de viaţă.

De asemenea, specialiştii susţin că atunci când ai pe cap o mulţime de lucruri de care trebuie să-ţi aminteşti, precum – întâlniri, unde ţi-ai lăsat cheile, ce trebuie să cumperi, termene limite la muncă şi multe altele, memoria ta pe termen scurt este dată peste cap, ceea ce creşte stresul şi anxietatea.

Din fericire, este uşor să te organizezi şi, mai presus decât toate, este o modalitate simplă de reducere a stresului şi de a-ţi îmbunătăţi viaţa. Trebuie doar să realizeri care sunt consecinţele unei vieţi mai puţin ordonate şi să începi să fii mai atent la lucrurile din jurul tău.

 

Call Now Button