Home  /  Boli   /  Evoluţia biotehnologiei marchează soarta umanităţii

Evoluţia biotehnologiei marchează soarta umanităţii

Cercetările au arătat că alimentele şi apă, contaminate cu materiale de inginerie genetică, ar putea creşte tumorile maligne. Ulterior, alte experimente au confirmat legătura între alimentele modificate genetic şi cancer.

Ingineria genetică ridică probleme şi pentru cei cu restricţii alimentare, cum ar fi vegetarienii sau veganii, pentru ca permite introducerea produselor de origine animală în instalaţii.

Statele mai puţin dezvoltate vor deveni mai dependente de acest tip de alimente decât alte comunităţi. Continuarea obţinerii alimentelor modificate genetic a fost încurajată prin obţinerea unui orez special, caruia i s-a adăugat mai multă vitamina A, benefică pentru oamenii săraci.

Acest lucru poate deveni însă un obicei pentru companiile ţărilor dezvoltate, care pot produce culturi modificate, majorând dependenţa zonelor sărace ale lumii.

Produsele modificate genetic nu pot fi schimbate, iar genele vor fi multiplicate generaţie după generaţie, având un impact necunoscut şi dăunător asupra populaţiei viitoare. Astfel că dezvoltarea în ritm rapid a biotehnologiei şi a ingineriei genetice marchează soarta omenirii.

Efectele unor astfel de alimente modificate genetic este foarte probabil să nu fie reversibile. Însă toate dezavantajele care le însoţesc sunt ireversibile, în special, efectele abuzive asupra mediului de cultură natural şi, evident, asupra sănătăţii oamenilor.

 

Call Now Button