Home  /  Boli   /  Depistarea şi tratarea astmului la copii

Depistarea şi tratarea astmului la copii

Depistarea astmului la copii este un moment dificil. Încă din primele zile trebuie aleasă medicamentaţia corectă de către doctor care, bineînţeles, stabileşte când şi cum se ia aceasta.

Vestea bună este că atunci când eşti informat şi cunoşti cât mai multe aspecte despre boală, cresc considerabil şansele de a opri efectele nedorite ale acesteia, cum ar fi respiraţia şuierătoare, tusea uscată şi, în principal, disconfortul cel mai mare – respiraţia îngreunată. Momentan nu există niciun tratament care să vindece în totalitate astmul, dar acesta poate fi  gestionat cu succes prin medicamentaţie corectă şi prin evitarea cauzelor care declanşează crizele.

Partea bună este că odată cu trecerea timpului, persoanele cu astm încep să se simtă perfect sanatoase datorită medicamentaţiei adecvate. Poate fi greu de acceptat faptul că, deşi simptomele bolii au dispărut, aceasta este încă acolo. Astfel, este periculos să întrerupi tratamentul cu gândul că boala a dispărut. Această decizie poate lăsa copilul dumneavoastră vulnerabil, chiar cu dificultăţi mai mari de respiraţie pentru data viitoare când astmul se declanşează. Un lucru extraordinar este faptul că unii copii se pot vindeca definitiv de astm, numai că întreruperea tratamentului se face numai cu acordul medicului care l-a monitorizat pe parcursul bolii.

Doctorul vă poate ajuta cu medicamentaţia potrivită şi cu sfaturi esenţiale, dar evoluţia bolii depinde foarte mult de dumneavoastră ca părinte, de grija şi perseverenţa cu care vă trataţi copilul. Trebuie să respectaţi planul stabilit împreună cu medicul, să îl invăţati să se ferească de situaţiile care pot declanşa crizele de astm, dar, în acelasi timp, să fie cât se poate de activ pentru a avea o copilărie normală.

 

Call Now Button