Cele mai indicate şi sănătoase alimente pentru micul dejun
Este esenţial să începem ziua cu un mic dejun care să ne asigure aportul de vitamine şi energie pe întreaga zi, evitând astfel gustările dintre mesele din timpul zilei, care aduc un aport caloric pe care nu îl conştientizăm, decât atunci când încep să se vadă kilogramele în plus. Iată câteva alimente extrem de benefice organismului nostru care nu ar trebui să lipseasca la micul dejun.
Carbohidraţii oferă corpului o rezervă constantă de energie, eliberând glucoza gradual. Aceştia îi găsim în cereale integrale, musli sau pâine neagră.
Ouale conţin vitaminele A, B2 şi B12, precum şi proteine de calitate şi grăsimi bune pentru organism. De asemenea, conţine un nutrient foarte important pentru funcţionarea creierului, numit cholina. Daca aveţi posibilitatea este indicat să consumaţi ouă de ţară şi nu pe cele din comerţ.
Spanacul nu ar trebui să lipsească de pe masa noastră, deoarece ajută la îmbunătăţirea memoriei şi stimularea centrului nervos care se ocupă cu rezolvarea problemelor şi cu învăţarea. Spanacul îl puteţi consuma în salate, adăugat în omlete sau – de ce nu – simplu.
Nucile sunt renumite pentru capacitatea lor de a menţine nivelul glicemiei pentru o perioadă îndelungată, fiind şi o sursă de grăsimi sănătoase. Sunt indicate de asemenea pentru creier.
Dupa cum am discutat şi zilele trecute, avocado este fructul minune, având nenumarate beneficii pentru sănătatea noastra. Conţine aproape 20 de vitamine şi minerale, printre care amintim şi vitaminele C, E, B6 şi omega 3. Conţine fibre şi bineînteles ajută la digestie.
Grapefruit-ul şi portocalele sunt foarte bogate în vitamina C, aceste fructe reduc şi pofta de mâncare.
Carnea de somon, pe lângă faptul că are un conţinut ridicat de omega 3, cu beneficii demonstrate asupra organismului, conţine şi substanţa numită serotonină care ne ajută în menţinerea unei stări de bine.
Pe lângă faptul că sunt delicioase, bananele conţin şi aproape toată gama de B-uri atât de necesare pentru funcţionarea eficientă a organismului. Pe lângă aceste beneficii oferă şi senzaţia de saţietate.