Home  /  Boli   /  Căpuşele pot transmite o nouă boală extrem de gravă

Căpuşele pot transmite o nouă boală extrem de gravă

Acum, când ne aflăm în sezonul cald, există tentaţia de a merge cu tălpile goale prin iarbă sau de a ieţi în aer liber la munte, prin parcuri etc. Inainte de a profita de vremea frumoasă şi de vacanţă trebuie să stiţi să vă protejaţi de capuşele care pândesc prin iarbă şi în zonele păduroase.

De asemenea, ele pot fi transmise la om prin intermediul patrupedelor (câini, pisici) atunci când le mângâiaţi sau ieşiţi la plimbare cu ele. Capuşele işi ating perioada de vârf în timpul primăverii şi în lunile de vară.

Dacă până acum s-a tot vorbit despre periculoasa boala Lyme, oamenii de ştiinţă vin cu o veste proastă. Aceştia atrag atenţia asupra faptului că a aparut o boală nouă, potenţial fatală, transmisă de căpuşe, numită Powassan.

Spre exemplu, în ultimii 10 ani, s-au raportat aproximativ 75 de cazuri de boala Powassan în Statele Unite. Deşi rară, această boală s-a răspândit, fiind posibil ca anul acesta să apară mai multe cazuri.

Printre semnele şi simptomele bolii Powassan se numără febra, migrenele, vărsăturile, starea de slăbiciune, confuzia, convulsiile şi pierderile de memorie. Pot apărea şi leziuni cerebrale pe termen lung, iar marea problemă este că nu există un tratament pentru această boală, spun specialiştii.

Persoanele care suferă de o forma severă de Powassan, trebuie să fie internaţi pentru a primi suport respirator, şi pentru a li se administra fluide intravenoase sau medicamente pentru a reduce inflamarea creierului.

Una peste alta, este clar că bolile transmise de căpuşe sunt în creştere, iar prevenţia ar trebui să ne preocupe pe toţi, în special în timpul primăverii, verii şi la începutul toamnei, atunci când căpuşele sunt active.

Call Now Button