Home  /  Boli   /  Atenţie femei! Herpesul poate fi cauzat de către produsele cosmetice

Atenţie femei! Herpesul poate fi cauzat de către produsele cosmetice

Herpesul este o afecțiune provocată de un virusul Herpes Simplex. Odată instalat în organism, acest virus intră într-o stare latentă, adică poate recidiva oricând, pe fondul unor factori favorizanți. Cu alte cuvinte, odată ce ai făcut herpes, nu mai scapi de el toată viața, ci te vei confrunta din când în când cu nesuferite vezicule pline de lichid.

Este una dintre cele mai comune probleme de ordin estetic cu care ne putem confrunta în decursul vieții. Chiar dacă manifestarea exterioară a herpesului durează doar câteva zile, este suficient pentru a ne face să ne simțim neatrăgătoare.

Herpesul bucal sau aftele, cum mai sunt ele numite, pot aparea în perioade de stres, în timpul menstruaţiei, când esti obosită, ai imunitatea scăzută şi te lupţi cu o infecţie în corp sau cu raceală.
Specialiştii recomandă să fii atentă la ingredientele care pot veni în contact cu buzele tale, pentru a preveni apariţia acestor băşicuţe destul de neplăcute.

Iată câteva aspecte de care trebuie să te ţii departe pentru a nu contacta acest virus:

Unele uleiuri esenţiale

În cazul în care ai pielea sensibilă, este posibil să fii conştientă de faptul că aceste produse naturale pot fi puţin abrazive. Ai grijă la ingredientele mai acide, cum ar fi radăcina de ţelină, pentru a evita un efect asemănător cu vitamina C.

Injecţiile pentru mărirea buzelor

Conform dermatologilor, intervenţiile în aceasta zonă pot să aibă consecinţe neplăcute, din cauză că virusul trăieşte în rădăcina nervilor maxilarului pe o perioadă nedefinită. Din acest motiv, atunci când efectuează injecţii în buze, pacienta primeşte şi o reţetă pentru prevenirea aftelor.

Atenţie la balsamurile de buze

Pentru a avea buzele catifelate şi hidratate folosim balsamurile, însă nu toate sunt potrivite pentru tine dacă eşti predispusă la afte. Astfel, este indicat să eviţi produsele care conţin mentol, deoarece acesta îţi irită zona pe care este aplicat. De asemenea, este indicat să păstrezi un balsam pentru perioadele când îţi ies afte, pentru a nu fi nevoită să te infectezi din nou deoarece foloseşti acelaşi balsam de buze în toate situaţiile.

Exfolierea chimică

Chiar dacă aduce beneficii antiîmbătrânire, exfolierea chimică poate fi prea agresivă pentru persoanele purtatoare de virus, deoarece provoacă deteriorarea stratului care protejează pielea. Totuşi, dacă trebuie să foloseşti retinol, evită zona gurii şi bărbia.

De asemenea, o altă cauza a apariţiei aftelor, pe lângă cele menţionate, este vitamina C. După spusele dermatologilor, vitamina C poate irita pielea, deoarece este acidă şi compromite bariera cutanată atunci când este aplicată local, provocând inflamarea şi iritarea buzelor şi a pielii din jurul lor. Aşadar, înainte de a achiziţiona un produs cosmetic, verifică eticheta, care deseori indică un nivel ridicat de vitamina C.

 

Call Now Button