Home  /  Boli   /  Ai grijă de oasele tale evitând aceste obiceiuri zilnice

Ai grijă de oasele tale evitând aceste obiceiuri zilnice

Oasele îndeplinesc un rol deosebit de important în angrenajul organismului nostru, iar dacă nu avem grijă de ele pot să apară probleme extrem de grave. Spre exemplu, osteoporoza este o boală a oaselor care le determina să fie fragile, ne mai putându-şi îndeplini  funcţiile în mod corespunzător.

Ca urmare, dacă sunt solicitate mai mult ca de obicei, oasele se rup. Uneori sunt atât de afectate încât nici nu este cazul suprasolicitărilor, arhitectura lor fiind foarte grav modificată şi ele se tasează sau se fracturează spontan.

Pentru a evita astfel de probleme specialiştii ne îndeamnă să renunţăm la mâncarea nesănătoasă, la sedentarism şi la consumul de tutun, deoarece toate aceste lucruri slăbesc inevitabil oasele.

De asemenea, băuturile carbogazoase și în special cele de tip cola sunt bogate în acid fosforic și împiedică absorbția calciului în organism. Acelaşi lucru se întâmplă când consumaţi prea multă sare.

Studiile recente ne arată că lipsa somnului afectează sănătatea oaselor și poate duce în timp la osteoporoză. Fumătorii au oasele fragile, iar acest lucru este mai pronunțat în cazul femeilor, care sunt mai predispuse la fracturi când ajung la menopauză. La fel, poșetele grele și tocurile înalte, în timp, distrug oasele.

Call Now Button