Oamenii de ştiinţă le oferă speranţe persoanelor care suferă de Parkinson
Cercetătorii au testat pe oameni un nou tratament radical împotriva bolii Parkinson. În cadrul terapiei, acesta este administrat direct în creierul pacientului.
Pacienţilor din cadrul testelor clinice le-a fost administrat tratamentul de mai multe ori prin intermediul unui orificiu introdus într-o parte a capului. Aceeaşi modalitate a fost utilizată şi pe grupul de control căruia i-a fost administrat un tratament placebo.
Ambele grupuri au prezentat o îmbunătăţire a simptomelor, ceea ce înseamnă că nu se ştie clar dacă medicamentul a fost responsabil pentru aceste beneficii. Scanările arată, însă, îmbunătăţiri în zonele cerebrale afectate, în cazul persoanelor cărora le-a fost administrat tratamentul.
Oamenii de ştiinţă afirmă că acest lucru reprezintă o posibilitate a „reactivării” celulelor cerebrale degradate de boală.
Alţi specialişti din domeniu susţin că este mult prea devreme pentru a concluziona că simtomele pacienţilor cu Parkinson s-au îmbunătăţit.
Experţii din cadrul studiului susţin că port-implantul, amplasat pe craniul pacienţilor, ar putea fi utilizat şi pentru administrarea substanţelor chimice în timpul chimioterapiei sau a tratamentelor pentru persoanele afectate de Alzheimer.