Home  /  Boli   /  Aceste alimente ne reduc semnificativ calciul din organism

Aceste alimente ne reduc semnificativ calciul din organism

Calciul este mineralul prezent în cantitatea cea mai mare în corpul uman, având mai multe funcţii importante în organism. El este necesar pentru contracţia musculară, funcţionarea vaselor de sânge, secreţia hormonilor şi enzimelor, precum şi în transmiterea semnalelor prin sistemul nervos.

În mod normal, organismul menţine constant nivelul calciului în fluidele şi ţesuturile corpului, astfel încât aceste procese vitale să funcţioneze corect, însă, există anumite situaţii când se produc dezechilibre în organism.

Spre exemplu, alimentele şi băuturile care conţin substanţe acide scot calciul din oase, susţin medicii. Dintre toate acestea, cele mai periculoase sunt carnea, cafeaua, sarea şi oţetul.

Pe lista produselor care pun în pericol calciul din organism, specialiştii mai amintesc – alcoolul, ceaiurile diuretice şi unele medicamente recomandate celor care au retenţie de apă.

Alimente benefice din care puteți extrage calciu sunt: broccoli, sardine, varză, caise uscate, verdeţuri închise la culoare, iaurt și lapte.