Home  /  Boli   /  5 simptome ale menopauzei – ce trebuie sǎ ştie orice femeie

5 simptome ale menopauzei – ce trebuie sǎ ştie orice femeie

Menopauza este un fenomen fiziologic întâlnit în rândul tuturor femeilor. Apare în perioade diferite de timp, specialiștii susțin că vârsta între care poate apărea menopauza este între 40 și 55 de ani, iar vârsta medie este la 49 de ani. Caracterizată prin deficiența permanentă a hormonilor estrogeni, menopauza are anumite simptome specifice. Iată care sunt simptomele pe care trebuie să le știi!

Simptomele principale ale menopauzei sunt legate de schimbările hormonale care se petrec în organism. Pentru a putea înțelege mai bine acest proces, iată care sunt schimbările prin care corpul trece o dată cu instalarea menopauzei.

Schimbări bruște de dispoziție. S-au efectuat mai multe studii de-a lungul anilor de către oamenii de știință pentru a observa care este comportamentul femeilor în timpul menopauzei. În urma participării mai multor femei, s-a aflat faptul că menopauza atrage după sine schimbări bruște de dispoziție, fără să existe un anumit motiv care să le declanșeze.

Bufeuri. O dată cu instalarea menopauzei apar și bufeurile, mai exact căldura puternică pe care o simți în zona gâtului și a toracelui. De asemenea, femeile la menopauză au stare febrilă, transpiră excesiv și se înroșesc la nivelul feței ori pe gât, după care pielea se răcește. Aceste simptome sunt întâlnite într-un procent de aproape 30% dintre femei, conform unui studiu de la Universitatea Emory, Atlanta, Georgia, Statele Unite.

Depresie. Mai mulți cercetători britanici au declarat faptul că există o legătură directă între stările de depresie și apariția menopauzei. Femeile devin mult mai vulnerabile, iar starea fizică și psihică este ușor instabilă. Există un risc crescut de depresie o dată cu instalarea menopauzei, motiv pentru care este recomandat ca orice femeie să meargă la un consult de specialitate. Aceste simptome se pot reduce sau chiar elimina cu ajutorul metodelor de tratament potrivite.

Probleme de memorie. Menopauza poate aduce și simptome precum probleme de concentrare ori de memorie. În urma unui studiu efectuat la o Universitatea Northwstern din Chicago s-a constata faptul că femeile aflate la menopauză cu vârsta între 44 și 62 de ani nu au o putere mare de concentrare și se confruntă des cu probleme ale memoriei, pe perioade scurte ori lungi de timp.

Dureri de cap. După ce intră la menopauză, femeile acuză dureri mai dese de cap decât bărbații. Frecvența durerilor de cap în timpul menopauzei este mai mare cu aproximativ 75%, iar medicii recomandă vizita în cabinetele de specialitate deoarece se pot prescrie tratamente hormonale care pot echilibra aceste modificări ale organismului apărute în perioada de perimenopauză ori menopauză.

Pe lângă aceste simptome importante ale menopauzei amintim și simptome precum: probleme vasculare, sensibilitate emoțională la stresul psiho-social, libido scăzut, dificultăți de somn și chiar insomnii.

Sursa: https://www.unica.ro/p-top-5-simptome-ale-menopauzei-ce-trebuie-sa-stii-inainte-sa-intri-la-menopauza-267946

Call Now Button