Home  /  Alimentaţie   /  Vrei sa te menţii sănătos? Inlocuieşte frecvent carnea cu alte alimente!

Vrei sa te menţii sănătos? Inlocuieşte frecvent carnea cu alte alimente!

Pentru mulţi dintre noi, carnea nu lipseşte din meniurile principale. Nutriţioniştii de astăzi promovează, pentru o viaţă sănătoasă, reducerea consumului de carne şi creşterea celui de legume şi fructe.

De altfel, o masă fără carne poate fi chiar gustoasă. Plus că implică şi mai multă imaginaţie, cel puţin în prepararea mâncărurilor.

Totuşi, există şi alternative la consumul de carne, cu mult mai puţine calorii dar mai multe fibre.

Ouăle – reprezintă o alternativă potrivită pentru că sunt o sursă foarte bună de proteine dar şi bogate în colesterol – gălbenuşul conţine 215 miligrame. Pentru a reduce nivelul colesterolului poţi folosi substitute de ou. Moderaţia este cheia.

Fasolea uscată şi mazărea – sunt bogate în fibre, vitamine, proteine şi fier. Datorită conţinutului mare de fibre, pot înlocui cu succes carnea. Supa de fasole poate reprezenta un fel de mâncare consistent. Păstrează fasolea uscată în apă pe timpul nopţii înainte de a o prepara sau dacă foloseşti din cea conservată, spal-o bine pentru a reduce conţinutul de sodiu.

O modalitate simplă de a adăuga proteine în dietă este prin adăugarea de leguminoase (fasole uscată şi mazăre), în salată. Este posibil să doreşti să încerci o salata de legume folosind vinegreta sau sos.

Proteinele din soia – burgerii cu soia, caşul de soia, tofu sunt alternative foarte bune la consumul de carne.

Fructele cu coajă lemnoasă – sunt considerate un substitut potrivit pentru carne. Cu toate acestea, ele sunt bogate in grăsimi şi calorii. Le puteţi include într-o dietă echilibrată, păstrând un consum moderat.

Carnea şi înlocuitorii de carne sunt esenţiali în alimentaţia noastră pentru că asigură aportul de proteine, fier şi vitamine din complexul B.

Pentru a adăuga varietate în dietă şi pentru a-i reduce pe cei 3 C – nivelul colesterolului, caloriile şi nu în ultimul rând costurile – consumă, în mod regulat şi înlocuitorii din carne.

Call Now Button