Home  /  Boli   /  Transplantul membrelor inferioare este posibil

Transplantul membrelor inferioare este posibil

Există extrem de multe persoane în lume care nu pot să se deplaseze din cauza faptului că au unul sau ambele picioare amputate, sau din cauza unor defecte din naştere.

Ducă până acum singura alinare a acestor persoane erau protezele special create pentru ei, acum se pare că oamenii de ştiinţă sunt pe cale să realizeze ceea ce puţină lume credea că va fi posibil vreodată.

Un cunoscut chirurg spaniol asteaptă aprobarea autorităţilor pentru realizarea primului dublu transplant de membru inferior, care, după cum spuneam, ar însemna o speranţă pentru milioane de oameni cu picioarele amputate.

Renumitul chirurg Pedro Cavadas, care are deja la activ un transplant parţial de faţă şi trei duble transplanturi de braţe, plănuieşte să realizeze, în viitorul apropiat, în premieră mondială, transplantarea ambelor picioare, de la un donator decedat la un pacient care şi-a pierdut membrele inferioare în urma unui accident.

Specialistul susţine că după realizarea operaţiei, pacientul ar putea începe să-şi simtă piciorul după aproximativ un an. Practic este nevoie de o lungă perioadă de fizioterapie şi exerciţii pentru recuperararea funcţiei membrului inferior, iar pacientul ar trebui să ia toată viaţa medicamente imuno-supresoare, pentru a evita respingerea transplantului de către organism.

Call Now Button