Home  /  Boli   /  Transplantul care ne dovedeşte că oamenii pot trăi fără puls

Transplantul care ne dovedeşte că oamenii pot trăi fără puls

Oamenii de ştiinţă au reuşit să-i implanteze unui om aflat pe patul de moarte o inimă artificială care reglează în mod automat circulaţia sângelui în corp. Operaţia a reuşit, dar a avut un efect secundar neobişnuit – pacientul nu avea puls.

Oamenii de ştiinţă au pus în funcţiune inima artificială cu ajutorul a două dispozitive de asistenţă ventriculară care ajută la trecerea sângelui prin corp cu ajutorul unui rotor, nu cu ajutorul unei pompe care să pulseze sângele. Unele studii demonstrează că aceste dispozitive funcţionează un timp mai îndelungat decât pompele tradiţionale, deoarece există doar o funcţie de mişcare, cea a rotorului.

Specialiştii susţin că dacă am face un test EKG unei persoane ce are o astfel de inimă, acesta ar arăta o linie continuă. Practic, orice analiză am face, am demonstra că pacientul nu este în viaţă, deşi el este bine-mersi.

Experţii sunt convinşi de faptul că această nouă metodă de transplat va fi una des întâlnită în următorii ani. Spre deosebire de alte transplanturi, cel de faţă nu se învecheşte. Partea bună este că în cazul în care se elimină pulsul „din sistem, niciun organ nu pare să fie afectat din această cauză.

În prezent, majoritatea dispozitivelor de asistenţă ventriculară poartă un pachet greu şi incomod de acumulatori care se conectează la pompă prin intermediul unui fir care iese prin abdomen, creând astfel un spaţiu în care poate pătrunde uşor o infecţie. Din fericire, un inginer şi un chirurg cardiac tocmai au lansat un prototip al unui pachet de acumulatori care să încarce dispozitivul fără a fi necesare fire.

Evoluţia medicinei este extrem de abruptă, iar în următorii ani se estimează rezolvarea multor probleme care astăzi par imposibil de remediat.

 

Call Now Button