Home  /  Boli   /  Consumul acestor substanţe în timpul sarcinii poate afecta grav fătul

Consumul acestor substanţe în timpul sarcinii poate afecta grav fătul

S-au înregistrat din ce în ce mai multe cazuri de copii care se nasc cu intestinele în afara corpului din cauza unei găuri în peretele abdominal, afecţiune numită gastroschiză.

În urma unui studiu recent realizat de către cercetătorii de la Centers for Disease Control and Prevention, aceştia au descoperit că  problema poate fi asociată cu consumul de opioide de către mamă.

Opioidele sunt substanţe analgezice cu acţiune foarte intensă, care se eliberează exclusiv pe baza unei reţete medicale. Sunt indicate pacienţilor cu dureri moderate şi severe care nu răspund la tratamentul cu antiinflamatoare, acetaminofen sau fizioterapie, iar de curând sunt indicate şi pacienţilor cu osteoartrită.

Pentru a plasa intestinele în corp şi pentru a acoperi gaura, este nevoie intervenţia chirurgicală dar chiar şi după tratament, bebeluşii pot avea probleme de digestie. Este de asemenea de la sine înţeles că, imediat după naştere, copilul va sta internat câteva luni.

De obicei, cauza condiţiei este necunoscută, dar riscul mai mare este la femeile sub 20 de ani,

Cercetarea a analizat informaţii cu privire la cazurile de gastroschiză din 20 de state americane, găsind că rata gastroschizei a crescut cu 10% din 2006-2010 până în 2011-2015. De asemenea, alt studiu arată că numărul de cazuri a crescut din 1995 până în 2012.

Noua cercetare indică un posibil motiv: creşterea utilizării opioidelor. Cercetătorii au găsit un număr de 1,6 ori mai mare al cazurilor de gastroschiză în regiunile cu o utilizarea mai mare a opioidelor prescrise medical.

Totuşi, cercetătorii au precizat că au găsit o asociere şi nu pot încă dovedi o posibilă relaţie de cauzalitate.

Call Now Button