Home  /  Boli   /  Tehnologia care ar putea rezolva problema poluării atmosferice

Tehnologia care ar putea rezolva problema poluării atmosferice

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea California – Santa Cruz, desfăşoară un nou studiu prin care evaluează potenţialul pentru metodele create recent de a reţine dioxidul de carbon din atmosferă printr-un proces electrogeochimic.

De asemenea, aceste metode generează hidrogen care poate fi folosit drept combustibil şi care creează produse secundare ce pot ajuta la contracararea acidificării oceanelor.

Greg Rau, unul dintre autorii studiului publicat în ultimul număr al Nature Climate Change, a precizat că tehnologia extinde semnificativ opţiunile pentru producţia de energie cu emisii negative.

Intregul proces foloseşte electricitate de la o sursă de energie regenerabilă pentru electroliza apei saline, pentru a genera hidrogen şi oxigen, cuplat cu reacţii care implică minerale abundente pentru a produce o soluţie care absoarbe şi reţine dioxidul de carbon din atmosferă.

Pe lângă faptul că reduce dioxidul de carbon atmosferic, acest proces adaugă alcalinitate oceanului, fiind un beneficiu în două situaţii diferite.

Practic, procesul converteşte dioxidul de carbon într-un mineral de bicarbonat dizolvat, care este deja abundent în ocean şi ajută la împiedicarea acidificării.

Call Now Button