Home  /  Boli   /  Ai probleme cu somnul? Caută ajutorul în natură

Ai probleme cu somnul? Caută ajutorul în natură

Oricine poate experimenta ocazional o noapte agitată din punct de vedere al somnului. Lătratul câinilor, vuietul vântului sau excesele alimentare pot perturba ohihna corespunzătoare. Se estimează că aproximativ 35% dintre adulţi au ocazional probleme cu somnul, din diferite cauze. Tulburările de somn pot reprezenta simptome ale unor condiţii medicale serioase, dar de cele mai multe ori sunt puse pe seama stresului.

Pentru a avea un somn mai plăcut putem să apelam din nou la ‘’mama natura’’. Spre exemplu, poţi să îți umpli casa de plante frumoase, care nu numai că înfrumusețează aspectul, dar aduc și energie pozitivă, alături de beneficiile lor relaxante și purificatoare.

Iată câteva plante care te vor ajuta să scapi de stres şi să ai un somn odihnitor:

Aloe Vera – pricipalul avantaj al acestei plante este că emite oxigen noaptea și te ajută să lupți cu insomnia, în timp ce îți îmbunătățește calitatea somnului. Se înmulțește rapid, necesită puțin soare și trebuie udată destul de rar.

Levănțica – aceaastă plantă este foarte cunoscută pentru efectul său de somnolență și faptul că reduce anxietatea. Mirosul parfumat reduce numărul de bătăi ale inimii și nivelul de stres.

Iasomia – studiile din domeniu au demonstrat faptul că mirosul de iasomie îmbunătățește calitatea somnului și crește productivitatea și atenția. De asemenea, are capacitatea de a reduce anxietatea, ceea ce duce la un somn foarte odihnitor.

Planta șarpe – această plantă emite oxigen în timpul nopții și preia din dioxidul de carbon din casă, ceea ce este ideal pentru un somn odihnitor. De asemenea, filtrează toxinele din aerul din încăpere.

Iedera – această plantă are o capacitate uimitoare, de a reduce cu aproximativ 94% poluarea aerului în numai jumătate de zi, ceea ce o face să fie benefică pentru cei care au probleme de respirație sau astm.

Call Now Button