Tăiţeii instant – un pericol real pentru sănătate
Datorită societăţii aglomerate în care trăim şi din cauza numeroaselor probleme, a sarcinilor de la serviciu sau a altor dificultăţi ajungem să mâncăm pe fugă şi să apelăm la acele produse instant, care ne oferă doar o variantă de moment, puţin nutritivă pentru corp.
Reprezentantele sexului frumos care mănâncă tăiţei instant de cel puţin două ori pe săptămână işi majorează cu aproximativ 68% riscul unui nivel ridicat al colesterolului, diabetului zaharat şi hipertensiunii arteriale, potrivit unui studiu american publicat recent.
Savanţii au analizat datele dintr-un sondaj realizat în Coreea de Sud, ţara în care se consumă cele mai multe astfel de paste. Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 10771 de adulţi, din care mai mult de 50% au fost femei. Consumul de tăiţei instant, susţin experţii, este legat de o prevalenţă crescută a sindromului metabolic la femei, indiferent de dieta lor dominantă.
Cercetătorii au afirmat că sindromul metabolic vizează un set de semne fiziologice care majorează riscul de diabet şi boli cardiovasculare.