Home  /  Boli   /  Răcoreşte-te în nopţile călduroase de vară fără a folosi aerul condiţionat

Răcoreşte-te în nopţile călduroase de vară fără a folosi aerul condiţionat

Acum, când vara şi-a intrat pe deplin în drepturi, cu siguranţă apar problemele de disconfort termic, care de cele mai multe ori ne împiedică să avem un somn odihnitor pe timp de noapte. Bineînţeles că există varianta aerului condiţionat, însă, din păcate, acesta nu este tocmai benefic pentru sănătatea noastră, mai ales dacă este folosit în exces.

Iată câteva metode care cu siguranţă te vor ajuta să obţii un mediu acceptabil în nopţile călduroase de vară:

Metoda egipteană – aceasă metodă implică umezirea lenjeriei de pat cu apă rece (foarte bine stoarsă – eventual în maşina de spălat), pentru confort şi răcoare pe timpul somnului. Dacă vrei să protejezi salteaua patului, poţi aşeza câteva prosoape care să absoarbă umezeala.

Bumbacul este cel mai indicat material – renunţă la satin, mătase sau poliester şi apelează la lenjeria de pat de culoare deschisă, din bumbac uşor , care este  excelentă pentru o mai bună ventilaţie.

Improvizează – foloseşte un ventilator în dreptul ferestrei pentru a respinge intrarea aerului cald. Mai mult decât atât, poţi aplica şi o lustră specială cu ventilator.

Renunţă la pijamale – în zilele toride pijamalele nu fac altceva decât să vă încălzească şi mai tare. Este indicat să renuntaţi la acestea şi să rămâneţi în lenjeria intimă şi eventual să puneţi pe voi un tricou alb, subţire, pentru a evita atingerea directă a mâinilor de corp.

Creaţi un aparat de aer condiţionat inofensiv – vă puteţi improviza un aparat de aer condiţionat, mai puţin periculos, prin plasarea unui recipient plin de gheaţă în faţa unui ventilator. Ventilaţia va ridica aerul rece la suprafaţă, în timp ce gheaţa se topeşte.

Faceţi duş înainte de culcare – o baie sub un jet de apă nu foarte rece, dar cu siguranţă nici fierbinte, îţi va normaliza temperatura corpului, iar senzaţia de curat te va face să dormi mult mai bine.

Alege saltelele din paie sau bambus – deşi nu sunt cele mai confortabile, acest tip de saltele oferă senzaţia de răcoare prin reţinerea căldurii în interiorul lor. Aceste saltele de mare ajutor într-o noapte călduroasă.

Call Now Button