Home  /  Boli   /  Posibilele cauze pentru care un bărbat işi pierde apetitul sexual

Posibilele cauze pentru care un bărbat işi pierde apetitul sexual

Problemele sexuale au existat mereu, însă astăzi acestea sunt din ce în ce mai întâlnite. Atât femeile cât şi bărbaţii întâmpină dificultăţi în ceea ce priveşte relaţiile intime.

Atunci când bărbatul îşi pierde dorinţa sexuală, cauzele pot fi medicale sau psihologice. Din perspectivă medicală putem vorbi despre afecţiuni ale sistemului nervos, ale sistemului endocrin ori digestiv sau despre alte afecţiuni medicale ce sperie sau debusolează individul.

În ceea ce priveşte partea psihologică, arealul este la fel de întins. Astfel, în spatele unei dorinţe sexuale scăzute se pot ascunde numeroase afecţiuni,  tulburarea de personalitate, tulburarea depresivă,  tulburarea bipolară, o stimă de sine scazută sau perioade stresante, ce au legătură cu locul de muncă, cu prietenii sau situaţia materială.

De asemenea, stresul poate duce la lipsa apetitului sexual sau la altfe afecţiuni din sfera sexualităţii, cum ar fi frigiditate, anorgasmie, lipsa erecţiei, ejaculare precoce.

Un alt factor extrem de important îl reprezintă relaţia sexuală cu partenera. Există nenumărate cazuri când partenerii descoperi că îşi doresc lucruri diferite din perspectivă sexuală, iar acestea pot avea legatură cu numărul actelor sexuale, durata acestora, fanteziile sau fantasmele fiecăruia.

În multe dintre aceste cazuri bărbatul se poate simţi neglijat, lipsit de importanţă pentru parteneră sau nesprijinit în anumite dorinţe sau activităţi.

Cu toate acestea este important de reţinut faptul că dorinţa sexuală nu este constantă, având suişuri şi coborâşuri, poate dispărea pentru o perioadă mai scurtă sau mai lungă, ori poate deveni o afecţiune în sine.

Call Now Button