Home  /  Boli   /  Oamenii de ştiinţă au stabilit care este cel mai eficient tratament impotriva acneei

Oamenii de ştiinţă au stabilit care este cel mai eficient tratament impotriva acneei

Acneea cauzează un disconfort fizic, concomitent cu un impact emoţional şi social major asupra vieţii, mai ales la fete şi femei tinere. Disconfortul fizic poate lăsa urme nedorite pe faţă, chiar cicatrici permanente. Mult mai grave sunt efectele emoţionale, care pot conduce la depresie psihică, autoizolare de colectiv şi scăderea prestigiului în şcoală sau la serviciu, peste care se suprapune un complex de timiditate păstrat toată viaţa. Conform statisticilor acneea afectează, mai mult sau mai puţin, 80% dintre persoane.

Vestea bună vine de la oamenii de ştiinţă din Marea Britanie, care au descoperit un tratament anti-acnee pe bază de plante, mai eficient decât toate cremele existente astăzi pe piaţă. Ingredientul-cheie identificat de oamenii de ştiinţă britanici este cimbrul de câmp.

În urma studiilor efectuate, specialiştii au constatat că o tinctură simplă conţinând cimbru de câmp este mai eficientă în eliminarea bacteriei care provoacă acneea (Propionibacterium acnes), decât cremele existente pe piaţă.

De asemenea, experţii au studiat, pe lângă cimbrul de câmp, mai multe plante precum smirna şi gălbenelele, comparând rezultatele acestora cu cele obţinute de peroxidul de benzoil, ingredientul activ în majoritatea cremelor anti-acnee. Toate plantele testate au reuşit să ucidă bacteria care provoacă acneea, dar cimbrul de câmp a fost cel mai eficient tratament.

Deocamdată trebuie efectuate mai multe teste pentru a confirma eficienţa cimbrului de câmp împotriva acneei şi pentru a identifica modul în care acesta acţionează la nivel molecular.

În cazul în care tinctura de cimbru de câmp va fi confirmată ca tratament eficient împotriva acneei, acest lucru va duce la eliminarea efectelor secundare ale peroxidului de benzoil, printre care se numără iritarea pielii şi senzaţia de arsură.

Call Now Button