Home  /  Boli   /  Muzica dezvoltă capacitatea cognitivă a bebeluşilor

Muzica dezvoltă capacitatea cognitivă a bebeluşilor

Conform  unui studiu publicate în Statele Unite muzica îi ajută pe bebeluși să învețe să vorbească. S-a ajuns la această concluzie după ce a fost analizat comportamentul unor copilaşi participanți la jocuri ce implicau ritmuri muzicale.

Pe toată desfăşurarea studiului au fost comparaţi 20 de copii de nouă luni care au ascultat ritmuri muzicale bătute într-o mică tobă cu alți 19 bebeluși de aceeași vârstă care se jucau cu alte jucării (mașinuțe sau cuburi). Ei au constatat că bebelușii din grupul de jocuri muzicale prezentau o activitate mai intensă în regiunile creierului care asigură detectarea caracteristicilor vocale și muzicale, lucru important în învățarea limbii.

Practic acest studiu sugerează faptul că expunerea la ritmuri muzicale la o vârstă fragedă poate duce la îmbunătățirea capacității de a detecta ritmuri în limbaj și le poate anticipa. Acest lucru înseamnă că o stimulare muzicală timpurie poate avea efecte mai extinse asupra capacităților cognitive ceea ce reprezintă un aspect extrem de important.

Bebelușii experimentează un mediu complex, în care sunetele, lumina și senzațiile variază în permanență. Pentru a dobândi capacitatea de a vorbi, copilul trebuie să poată recunoaște tonuri și ritmuri și să le anticipeze. Această capacitate de percepție sonoră reprezintă o aptitudine cognitivă importantă, iar îmbunătățirea ei de timpuriu poate avea efecte durabile asupra învățării.

Call Now Button