Home  /  Boli   /  Metoda revoluţionară care omoară virusurile gripale fără a dăuna organismului

Metoda revoluţionară care omoară virusurile gripale fără a dăuna organismului

De la an la an apar virusuri gripale din ce în ce mai agresive care provoacă nenumărate decese şi complicaţii medicale grave.

Oamenii de ştiinţă au descoperit o formă specială de lumina ultravioletă, denumita  ”far – UVC ”, care este capabilă să omoare virusurile fără să afecteze ţesutul uman.

Experţii susţin faptul că implementarea acestei tehnici în spitale, aeroporturi şi şcoli poate reduce semnificativ incidenţa infecţiilor cu virusuri gripale.

Lumina ultravioletă, a fost şi este folosită în sterilizarea echipamentului, iar de aici specialiştii au făcut tot posibilul să găsească o soluţie pentru a fi folosită eficient şi în tratarea oamenilor. Astfel, cercetătorii au folosit spectrul îngust al luminii far-UVC. Datorită faptului că are spectrul limitat, nu poate penetra  stratul extern al celulelor moarte de pe epiderma umană sau stratul exterior al filmului lacrimal al ochiului.

Pe lângă toate acestea, accesibilitatea tratamentului în locurile care pot reprezenta un focar (precum aeroporturile, şcolile şi alte zone aglomerate cu persoane din diverse zone) este un factor cheie în oprirea unei epidemii de gripă.

Cu toate acestea, urmează să se facă alte cercetări pentru ca această metodă revoluţionară să poată fi folosită cu siguranţă în teste clinice şi poate chiar ca tratament împotriva virusurilor gripali cu potenţial letal.

Call Now Button