Home  /  Nutriţie   /  Mesele neregulate îngraşă

Mesele neregulate îngraşă

Dacă vrei să fii mereu plin de vitalitate trebuie să mănânci sănătos şi echilibrat. Nu este de ajuns însă să mănâci sănătos, trebuie să-ţi stabileşti un program zilnic la care să iei aceste mese. Mâncatul dezordonat dăunează întotdeauna organismului.

Dacă vrei să nu te îngraşi şi să iţi menţii formele corpului, cel mai bine este să menţii orarul alimentar pentru fiecare zi. Dacă nu mănânci la ore fixe, organismul tau nu ştie când va primi hrană şi de la prima masă se vede nevoit să işi păstreze nutrienţi pentru mai târziu, ceea ce înseamnă că te vei alege cu câteva depozite de grăsime, respectiv câteva kilograme în plus.

Cel mai rău, însă, este să mănânci la ore foarte târzii sau chiar să te trezeşti noaptea pentru mâncare. Persoanele care lucrează noaptea şi sunt nevoite să mănânce la ore târzii, au cel mai adesea probleme de greutate, pentru că procesul de digestie este în repaus noaptea, iar activitatea cardiacă scade semnificativ. De aceea, aceste persoane au un risc de două ori mai mare de a ajunge la obezitate decât cele care mănâncă echilibrat şi la aproximativ aceleaşi ore din zi.

Astfel, pentru o sănătate de fier şi pentru o siluetă de invidiat, mănâncă la ore fixe, combină pe cât posibil carnea cu legumele şi bucură-te din plin de fructe şi lactate.

 

Call Now Button