Home  /  Boli   /  Medicina nu încetează să ne surprindă. A fost efectuat al doilea transplant de penis

Medicina nu încetează să ne surprindă. A fost efectuat al doilea transplant de penis

Transplantul organelor vitale nu mai reprezintă nimic deosebit în zilele noastre, progresul medicinei reuşind să salveze nenumarate vieţi de-a lungul anilor. Puţini însă işi puteau imagina, în trecut, că medicii chirurgi vor putea transplanta cu succes organul sexual bărbătesc.

Iată că acest lucru este posibil încă din decembrie 2014, când chirurgii din Africa de Sud au realizat primul transplant de penis, ataşând penisul unui donator, unui bărbat care şi-a pierdut organul în timpul unui ritual de circumcizie. Transplantul a fost finalizat cu succes, fiindu-i restabilite atât funcţiile sexuale, cât şi cele urinare.

Nu este de mirare locul unde s-a realizat prima dată acest transplant, având în vedere faptul că anual, în Africa de Sud au loc aproximatix 250 de amputări ale penisului, datorită complicaţiilor apărute în urma ritualurilor de circumcizie. În cadrul ritualurilor, tinerii sunt circumcişi înainte de a-şi petrece câteva săptămâni în sălbăticie, ca parte a unui ritual de iniţiere. Este lesne de înţeles că în astfel de situaţii se întâmplă foarte des ca în urma circumciziei să apară infecţii care necesită intervenţie medicală.

Chirurgii din Cape Town Africa de Sud au realizat, în prezent, al doilea transplant de acest gen, spitalul Tygerberg devenind prima instituţie din lume în care au fost realizate cu succes două transplanturi de penis.

Operaţia a fost una complexă şi a durat nouă ore.  Beneficiarul a fost un bărbat de 40 de ani care şi-a pierdut penisul în urmă cu şaptesprezece ani din cauza circumciziei.

Urologii din cadrul spitalului susţin că au avut parte în general de cazuri de amputare parţială sau totală, mai ales în lunile iulie şi decembrie, perioadă în care sunt realizate circumciziile.

 

Call Now Button