Home  /  Boli   /  Iţi place să petreci? Ce se întâmplă cu creierul tău după o noapte albă

Iţi place să petreci? Ce se întâmplă cu creierul tău după o noapte albă

Majoritatea tinerilor din zilele noastre şi nu numai, sau obişnuit să facă nopţile zile, distrându-se fiecare cum ştie mai bine alături de prieteni şi alte anturaje. Nopţile nedormite însă au efecte mai îngrijorătoare decât se credea, grăbind degenerarea creierului, după cum spun cele mai recente studii din domeniu.

În studiile realizate, cercetătorii au luat probe de sânge mai multor tineri sănătoşi dimineaţa, după ce o parte dintre voluntari dormiseră opt ore, în timp ce restul au avut parte de o noapte albă, de petrecere. Concluziile au fost îngrijorătoare, deoarece numărul moleculelor cu concentraţie de enolază neuronală specifice au crescut cu mai bine de 20%, exact ca în cazul leziunilor cerebrale. Astfel în urma studiului s-a constatat clar că lipsa somnului favorizează şi accelerează procesele de degenerare cognitivă.

Acestor efecte li se adaugă slăbirea sistemului imunitar şi diminuarea capacităţii de memorare, alte efecte demonstrate ale priivării de somn.

Concluzia acestui studiu trage un semnal de alarmă tuturor persoanelor care obişnuiesc să piardă nopţi întregi, în detrimentul distracţiei. Nu spune numeni că nu ai voie să te distrezi, pierzând uneori şi ore preţioase de somn, însă totul trebuie să aibe un echilibru, care să ne ferească de probleme de sănătate pe viitor.

Call Now Button