Home  /  Boli   /  Iată de ce copiii nu ar trebui să folosească prea mult dispozitivele inteligente

Iată de ce copiii nu ar trebui să folosească prea mult dispozitivele inteligente

Conform unui studiu realizat de către cercetători de la National Institutes of Health din Statele Unite, copiii care petrec mult timp jucându-se pe dispozitive mobile şi navigând pe internet par să prezinte anumite modificări ale creierului.

Oamenii de ştiinţă au început să monitorizeze creierele a 4.500 de copii cu vârste cuprinse între nouă şi zece ani, pentru a vedea dacă utilizarea intensivă a jocurilor video şi timpul petrecut pe internet au o anumită influenţă asupra dezvoltării lor.

Primele rezultate ale acestui studiu, realizat cu ajutorul imagisticii prin rezonanţă magnetică, arată „urme diferite” în creierele copiilor care folosesc smartphone-uri, tablete şi jocuri video mai mult de şapte ore pe zi.

Examenul IRM a evidenţiat o subţiere prematură a cortextului, scoarţa cerebrală care analizează informaţiile transmise creierului de cele cinci simţuri.

Subţierea cortexului  este considerată ca un proces de îmbătrânire, au explicat cercetătorii, subliniind că nu se ştie deocamdată cu certitudine dacă acest proces este unul nefast.

Call Now Button