Home  /  Boli   /  A fost descoperit un nou tratament care luptă cu formele cele mai avansate de cancer

A fost descoperit un nou tratament care luptă cu formele cele mai avansate de cancer

Cancerul este, din păcate, una dintre cele mai grave întâlnite afecțiuni  în rândul pacienților de orice vârstă. Oricât de înfiorătoare ar fi această bolă, oamenii de ştiinţă sunt încrezători că vor găsi o modalitate pentru a lupta eficient cu aceasta.

Un exemplu în acest sens este o companie biofarmaceutică americană, care a descoperit un nou tratament anticancer ce poate ţine în viaţă cel puţin un an de zile pacienţi care au unele dintre cele mai grave forme de limfom.

Terapia se numeşte Car-T şi constă în extragerea unor celule sanguine şi prelucrarea acestora în laborator astfel încât să atace cancerul, după care celulele sunt reintroduse în corp.

În cursul testelor clinice tratamentul inovator a produs rezultate impresionante, reuşind remisii ale cancerului la pacienţi care mai aveau de trăit doar câteva săptămâni sau luni. În contextul efectelor benefice observate la persoanele suferinde, autorităţile de reglementare au accelerat procedurile de aprobare a terapiilor Car-T.

În urma testării produsului, compania producătoare, Gilead Sciences,  arată că după o perioadă medie de 15,4 luni, 59% dintre pacienţii cu limfom non-Hodgkin încă erau în viaţă, 42% erau în remisie, iar 40% nu mai prezentau urme de cancer.

Până în prezent, durata medie de viaţă pentru oamenii cu această boală era de doar şase luni, dar noile teste relevă că pacienţii sunt încă în viaţă la un an de la începerea tratamentului, ceea ce reprezintă cu adevărat o realizare importantă, ce poate contribui la tratarea eficientă a cancerului în viitor.

Call Now Button