Home  /  Boli   /  Descoperirea care ne va proteja împotriva cancerului de piele

Descoperirea care ne va proteja împotriva cancerului de piele

Gaura din stratul de ozon este din ce în ce mai mare, la fel şi efectele dăunătoare pe care le are asupra oamenilor. În acest context, în ultimii ani specialiştii au atras atenția din ce în ce mai des asupra creşterii alarmante a numărului de cazuri de cancer de piele. Există diferite forme de cancer de piele, pentru care soarele şi razele solare reprezintă cauzele clare.

Pentru a rezolva această problemă delicată, oamenii de ştiinţă au facut nenumărate cercetări, iar în urma acestora au reuşit să descopere o chimicală care poate declanşa eliberarea pigmentului închis la culoare în cazul oricărui tip de piele. În acelaşi timp, noul compus creşte nivelul de apărare naturală a corpului împotriva cancerului de piele.

Practic, acest compus, în asociere cu protecţia solară, oferă creşterea temporală a producţiei de melanină-pigmentul care conferă culoare pielii, părului şi ochilor.

În cazul în care, în urma testelor clinice, rezultatele vor fi pozitive, cremele autobronzante vor disparea de pe piaţă. Datorită acestei descoperiri oamenii vor avea parte de un bronz real dar şi de  protecţie împotriva razelor UV.

Compusul funcţionează prin inhibarea unei enzime din piele ce se ocupă de producţia de melanină. Atunci când o doză puternică a compusului a fost testată pe şoarecii cu pielea deschisă la culoare, aceştia au devenit negri în câteva zile.

În cazul testării pe probe de piele umană, nivelul de bronzare a putut fi modificat în funcţie de dozaj şi frecvenţa utilizării, bronzul rezistând timp de câteva zile fără a fi nevoie de o reaplicare.

 

Call Now Button