Home  /  Boli   /  Dermatologii susţin că selfie-urile ar putea provoca apariţia ridurilor

Dermatologii susţin că selfie-urile ar putea provoca apariţia ridurilor

Moda selfie-urilor este în plină ascensiune, foarte mulţi tineri apelând la aceste tipuri de fotografii. După cum ştim dispozitivele inteligente, cum este şi smartphone-ul, exercită diferite tipuri de radiaţii care nu sunt tocmai benefice pentru organism.

Astfel dermatologii ne spun faptul că realizarea a multor selfie-uri pe zi ar avea un impact asupra tenului, prin apariţia unor riduri fine şi mici pete pe faţă. Aceste probleme sunt puse pe seama luminii albastre a telefoanelor mobile, care este potenţial nocivă pentru piele.

O tânără britanică posesoare a unui blog, care realizează circa 50 de selfie-uri pe zi, întăreşte spusele dermatologilor, spunând că suspectează acest obiceiul că i-a provocat apariția unor riduri fine, însoţite de mici pete pe față.

De asemenea, conform unui articol apărut în Daily Mail, o autoare de blog pe nume Mehreen Baig, ar fi observat apariția unor defecte cutanate pe față – mici pete suprapigmentate și riduri fine. Tânăra obișnuiește să facă foarte multe selfie-uri pe zi și afirmă că problemele i-ar fi apărut ca efect al luminii albastre emise de smartphone.

Această informație a fost imediat preluată de către presa, iar New York Post l-a intervievat pe dermatologul David E. Bank, care a confirmat că astfel de simptome au fost constatate când expunerea a fost intensă. A specificat însă că este prea devreme pentru a spune cu exactitate dacă smartphone-urile sunt capabile de așa ceva.

Call Now Button