Home  /  Boli   /  Ai aluniţe pe corp? Află semnele pentru care trebuie să te prezinţi la medicul dermatolog

Ai aluniţe pe corp? Află semnele pentru care trebuie să te prezinţi la medicul dermatolog

Nu orice aluniță apărută pe corp este un motiv real de îngrijorare, însă, având în vedere că ne confruntăm cu tot mai multe cazuri de cancer de piele, este normal să vă studiaţi pielea și să mergeţi la un control dacă observaţi modificări în aspectul acesteia.

Deşi este una dintre cele mai comune forme de cancer, melanomul are rate de supravieţuire foarte mari, potrivit statisticilor. Pentru ca acest aspect să fie posibil, cel mai important pas este prevenţia şi prezentarea la medic la cele mai mici semne ale schimbărilor de la nivelul pielii care ar putea prevesti apariţia cancerului.

După cum bine ştiţi, de cele mai multe ori, melanomul evoluează de la nivelul aluniţelor. Acesta este motivul pentru care toate persoanele ar trebui să fie foarte atente la aspectul aluniţelor pe care le au pe piele, incluzând aici mărimea, culoarea sau forma acestora şi, la orice modificare a acestor lucruri să se prezinte imediat la medic.

Vă prezentăm mai jos cele mai importante semne care ar trebui să vă pună în gardă:

◦ Asimetria sau forma neregulată a aluniţei;

◦ Marginile zdrenţuroaşe ale aluniţei;

◦ Aluniţa şi-a schimbat culoarea, astfel încât a ajuns să aibă o nuanţă într-o parte şi o alta în cealaltă;

◦ Are un diametru mai mare de 6mm;

◦ Este ieşită în relief şi, mai ales, atunci când are o reliefare neregulată.

Persoanele care prezintă aceste semne, trebuie să ştie că au o predispoziţie pentru apariţia cancerului de piele, iar pentru a evita această afecţiune este foarte important să se ferească de razele soarelui, şi, după cum aminteam în rândurile de mai sus,  să efectueze controalele regulate la medicul dermatolog.

 

Call Now Button