Home  /  Nutriţie   /  Consumaţi mâncare gătită şi evitaţi mâncarea procesată

Consumaţi mâncare gătită şi evitaţi mâncarea procesată

Mâncarea gătită în casă este mai sănătoasă decât mâncarea pregătită în oraș și reduce riscul de a dezvolta diabet zaharat de tip II, arată un studiu realizat de catre cercetatori.

Persoanele care mănâncă între zece și paisprezece prânzuri sau cine pe săptămână, sau circa două mese gătite în casă în fiecare zi, prezintă un risc cu 13% mai scăzut de a dezvolta diabet de tip II în comparație cu cei care consumă mai puțin de șase prânzuri sau cine pregătite în casă pe săptămână.

Studiul s-a desfășurat pe 58.000 de femei și 41.000 de bărbați, monitorizați pe o perioadă de circa 36 de ani, între 1986 și 2012.

Nici unul dintre participanți nu fusese diagnosticat cu diabet, boli cardiovasculare sau cancer la începutul studiului.