Home  /  Boli   /  Cele mai frecvente semne ale sarcinii

Cele mai frecvente semne ale sarcinii

Primele simptome de sarcină pot varia de la femeie la femeie în intensitate, frecvenţă şi durată. Lista de mai jos este orientativă, unele din simptomele de mai jos pot fi similare cu disconfortul premenstrual. Dacă simţi că ceva se petrece în corpul tău şi te regaseşti în mai multe simptome de mai jos, ia în calcul că poţi fi gravidă, dacă, evident, ai avut activitate sexuală în ultima perioadă. Pentru a înlatura orice suspiciune este indicat să-ţi faci un test de sarcină şi eventual un control medical.

Greață și vărsături

Greața și vǎrsǎturile pot fi unele dintre primele indicii ale unei sarcini iar de vinǎ pentru aceste simptome neplǎcute este creșterea nivelului de hormoni la ȋnceputul sarcinii. Cu toate acestea este important ca femeia sǎ se hrǎneascǎ iar specialiștii susțin cǎ o idee bună este ca femeile să mânce mese mici, pe tot parcursul zilei și o gustare ȋnainte de culcare. Lămâia și bombonale cu mentǎ pot usura greața. De asemenea, vitaminele prenatale pot declanșa , de asemenea, senzația de greațǎ motiv pentru care nu este recomnadat ca aceste vitamine sǎ fie luate pe stomacul gol.

Oboseala inexplicabilă

Este probabil semnul cel mai comun la începutul sarcinii. Medicii sfǎtuiesc femeile sǎ nu trateze oboseala excesivǎ cu cafeinǎ în cazul în care există o șansă ca acestea sǎ fie ȋnsǎrcinate.

Apariția aversiunilor cǎtre anumite alimente

Multe femei au raportat aversiuni alimentare intense ca fiind unul dintre primele semne ale sarcinii. Acestea pot fi cauzate de creșterea nivelului de hormon hCG – beta iar medicii sfǎtuies femeile sǎ evite contactul cu alimentele al cǎror miros nu ȋl suportǎ.

Umflarea și sensibilitate sȃnilor

Schimbările care apar la nivelul sȃnilor pot fi un semn precoce al unei sarcini. Pentru ca sensibilitatea sǎ fie redusa se recomandǎ utilizarea unui sutien sport care sǎ susținǎ mai bine sȃnii.

Urinare frecventă

Nu există nicio modalitate de a evita urinarea frecventǎ,  ȋnsa daca mergeți la baie chiar înainte de somn puteți sǎ aveți un somn mai liniștit.

Modificări fizice

Dacă credeți că ați putea fi gravidă, este bine sǎ mergeți la un control ginecologic. Există schimbări la nivelul vaginului și al colului uterin pe care un clinician cu experienţă le poate identifica în timpul unui examen pelvin.

Dificultăți de respirație

Unele femei resimt dificultǎți ușoare de respirație. Acest lucru se datorează faptului că femeia are nevoie de oxigen suplimentar ca urmare a embrionului aflat ȋn  creștere. Cu toate acestea discutați cu medicul dumneavoastră dacă sunteți îngrijoratǎ sau dacă aveți oricare dintre următoarele simptome: dificultǎți de respirație, care nu sunt asociate cu exercițiile fizice, respiratie dureroasǎ. Sentimentul de dificultate se agreveazǎ atunci cȃnd femeia stǎ ȋn poziție culcat.

Call Now Button