Home  /  Boli   /  Ce înseamnă să ai un metabolism bun

Ce înseamnă să ai un metabolism bun

Toata lumea vorbeste despre metabolism cand este vorba de dieta, dar te-ai intrebat ce inseamna cu adevarat sa ai un bun metabolism sau cum poti sa il stimulezi pe al tau?

Ai cunoscut vreodata o femeie sau un barbat cu un abdomen perfect, cu muschii abdominali bine definiti si cu picioarele tonificate, care mananca pizza si aripioare in fiecare seara, la cina? Aceste persoane se pot bucura de toate alimentele nesanatoase pe care le doresc si, cumva, reusesc sa aiba un fizic de invidiat, pe cand tu te ingrasi chiar si daca te uiti la un cheeseburger.

Asa ca este normal sa te intrebi cum de ei reusesc sa scape atat de usor, in timp ce tu trudesti ca o sclava la sala defitness ore intregi pe saptamana pentru a slabi.

„Este genetic” – iata o fraza care este folosita adeseori intr-un context defensiv. Spunem ca avem picioare grozave pentru ca se mostenesc din familie sau ca ea arata asa deoarece are o mostenire genetica buna.

Indiferent de modul in care adopti aceasta logica genetica, exista un anumit adevar in aceasta propozitie. Tipurile de siluete corporale, de exemplu, tind sa fie genetice. Daca esti endomorf, ectomorf sau mezomorf, sansele sunt ca majoritatea rudelor tale de sange sa fie la fel. Uneori, genetica lucreaza in favoarea noastra, alteori nu. Asadar, te intrebi la ce se refera oamenii din jurul tau atunci cand spun „Pur si simplu am un metabolism bun”?

Analizand putin tipurile de corpuri, daca te incadrezi la categoria ectomorf, sansele sunt ca tu sa ai un metabolosm rapid in mod natural. Ectomorfii sunt persoanele tipice slabe; au membre slabe, fibroase si cresterea in greutate se face destul de greu in cazul lor. Aceste persoane sunt, de regula, oameni care iau in greutate cu dificultate, deoarece le este dificil sa puna masa musculara si nu numai. Desi poate parea un lucru bun sa ai un metabolism rapid, poate fi o adevarata problema pentru cei care incearca sa ia in greutate sau sa castige masa musculara.

Exista lucruri pe care le poti face pentru a modifica rata metabolismului tau. Se poate spune ca majoritatea oamenilor isi doresc sa aiba un metabolism mai rapid, nu unul mai lent. La urma urmei, obezitatea nu ar mai fi atat de raspandita daca lumea ar fi pliana de oameni ectomorfi care alearga in toate directiile.

Asadar, care sunt acele lucruri pe care le putem face sau pe care le putem include in dietele noastre,  pentru a ne ajuta sa ne crestem rata metabolica?

* incearca sa faci exercitii de mare intensitate si un antrenament intens la sala

* mananca alimente precum carnea de pasare, pestele, ouale, nucile, boabele de fasole

* ridica greutati (masa musculara arde mai multe calorii in repaus decat masa de grasime)

* ia mese mici, frecvente

* mananca mai multe proteine

* bea ceai verde.

Nu exista nicio modalitare reala de a stimula permanent metabolismul. Din acest motiv, este important sa practici obiceiuri alimentare sanatoase cu regularitate, astfel incat sa iti mentii metabolismul la o viteza mare, zi de zi.

Sursa: http://www.feminis.ro/

Call Now Button