Ce ar trebui să facă persoanele cardiace pentru a se proteja de caniculă
Caldura de afară copleşeşte pe oricine, însă pacienţii cardiaci trebuie să aibă mult mai multă grijă de ei faţă de persoanele sănătoase.
În general, în timpul zilelor caniculare cardiacii trebuie să urmeze aceleaşi indicaţii ca şi persoanele sănătoase, cu câteva precauţii suplimentare, mai ales în ceea ce priveşte dozele medicamentelor administrate.
Iată câteva aspecte foarte importante care trebuie luate în serios de persoanele cardiace pe timp de caniculă:
În zilele în care temperatura depăşeşte 35°C, evitaţi să ieşiţi din casă. Cea mai periculoasă perioadă este cea de la amiază, când soarele este foarte puternic.
Chiar dacă rămâneţi acasă, nu faceţi eforturi mari, pentru a nu suprasolicita inima.
În cazul în care este vorba de o urgenţă şi trebuie să ieşiţi în timpul zilei, îmbrăcaţi-vă adecvat, şi anume, cu haine lejere, deschise la culoare, din bumbac, evitându-le pe cele sintetice care nu absorb transpiraţia. De asemenea, este foarte important să aveţi capul acoperit cu o pălărie, şapcă sau chiar o umbreluţă de soare.
Nu uitaţi, în cazul în care ieşiţi, să luaţi o sticlă de apă sau suc. Este bine să evitaţi băuturile carbogazoase dulci, cafeaua şi alcoolul.
În timpul zilei, pentru a menţine o temperatură scăzută în locuinţă (dacă nu aveţi aer condiţionat), este bine să staţi cu geamurile închise. Seara, când se răcoreşte, aerisiţi încăperile.