Home  /  Nutriţie   /  Beneficiile cireşelor pentru sănătate

Beneficiile cireşelor pentru sănătate

Pe lângă faptul că sunt gustoase, cireşele au efecte benefice asupra organismului. Acestea au o cantitate însemnată din vitaminele C şi A, precum şi minerale, potasiu, magneziu şi fier. Acestea pot fi consumate fără probleme şi de către persoanele care au grijă la dietă, deoarece 100 de grame de cireşe conţin aproximativ 65 de calorii, ceea ce nu înseamna mult pentru organism. Va prezentăm mai jos câteva beneficii pe care acest fruct gustos le oferă organismului.

Efecte benefice în cazul persoanelor cu artrită

Cireşele sunt utilizate de foarte multă vreme în tratarea articulaţiilor, deoarece reduce inflamarea acestora. Este indicat să consumi 200 de grame de cireşe zilnic, timp de cel puţin o lună. Se pot consuma şi sub formă de suc proaspăt . Este demonstrat ştiinţific că aceste fructe reduc cu până la 35% durerile articulare puternice. De aceea persoanele în cauză trebuie să aibă în vedere o cură cu cireşe proaspete, consumate zilnic.

Indicate persoanelor care au probleme cu somnul

Cireşele conţin o substanţă numită melatonină, care ajută la reglarea somnului, astfel, pentru persoanele cu asemenea probleme este indicat să consume zilnic 250 de grame de cireşe cu două ore înainte de culcare. De asemenea, cireşele sunt indicate şi în cazul persoanelor stresate şi anxioase, deoarece conţin şi substanţe cum sunt antocianinele, care luptă cu problemele de această natură.

Reglează hipertensiunea arterială

Cireşele conţin 15% per suta de grame din cantitatea de potasiu necesară organismului zilnic. Acest mineral ajută la reglarea tensiunii arteriale, de aceea cireşele sunt indicate persoanelor care suferă de hipertensiune arterială. De asemenea, reduc nivelul colesterolului rău din sânge, care este răspunzator pentru apariţia diferitelor boli cardiovasculare.

Call Now Button