Home  /  Boli   /  Atenţie la obiectele de igienă personală! Schimbaţi-le cât mai frecvent!

Atenţie la obiectele de igienă personală! Schimbaţi-le cât mai frecvent!

Obiectele de igienă personală trebuie schimbate constant, la un interval de timp, fară să aşteptăm până acestea se învechesc sau emană un miros ciudat

Periuţa de dinţi

Specialiştii în domeniu ne sfătuiesc ca periuţa de dinţi, un alt obiect de igienă personală de care nu ne putem lipsi, trebuie schimbată cel mult o dată la două luni. De altfel, perii deterioraţi ai periuţei arată clar că aceasta ar trebui înlocuită. Specialiştii spun că folosirea unei periuţe de dinţi uzate nu face decât să provoace tartru şi contribuie la înmulţirea bacteriilor. Este absolut necesar ca periuţa de dinţi să fie schimbată în urma unei infecţii virale pentru a impiedica răspândirea viruşilor.

Prosopul

Prosopul de baie poate provoca iritaţii ale pielii şi alergii, dacă nu este uscat şi spălat corespunzător. Acesta trebuie schimbat odată la două zile şi uscat bine la aer, altfel umezeala atrage mucegaiul care se impregnează în ţesătura materialului şi provoacă alergii. De asemenea, dacă prosopul emite un miros suspect deşi l-aţi spălat la o temperatură ridicată, este indicat să-l aruncaţi.

Buretele de corp

În cazul buretelui de corp acesta trebuie schimbat cel puţin la fel de des ca periuţa de dinţi, în caz contrar, ele pot provoca diferite erupţii cutanate. În cazul În care aveţi pielea sensibilă sau diferite afecţiuni dermatologice, este indicată evitarea folosirii unui burete de corp. Buretele se usucă la fel ca şi  prosopul de corp, într-un loc ferit de umiditate.

Aparatul de ras

Dacă folosiţi un aparat de ras fară cap detaşabil, nu este indicată folosirea mai mult de doua ori a acestui obiect de igienă personală. Dacă folosiţi un aparat cu lame detaşabile, atunci acestea trebuiesc schimbate destul de frecvent, fară a aştepta ca lamele să se tocească, iar dacă folosiţi un aparat de ras electric sau pe baterii, întreg aparatul trebuie spălat şi curaţat după fiecare utilizare.

Call Now Button