Home  /  Boli   /  Află care este legătura dintre anxietatea oamenilor şi câinii agresivi

Află care este legătura dintre anxietatea oamenilor şi câinii agresivi

În România, spre exemplu, există foarte mulţi câini pe străzi, care de multe ori au atact omenii provocând în unele cazuri probleme extrem de grave. Această problemă se doreşte a fi rezolvată de către autorităţi însă rezultatele întârzie să apară.

Dacă tot trăim într-o ţară plină de câini, care se plimbă nestingheriţi printre copii şi adulţi, vă vom prezenta astăzi un articol extrem de interesant.

În urma unui studiu realizat de către cercetătorii britanici, câinii sunt tentaţi să atace mult mai uşor persoanele anxiose decât pe cele mai relaxate. Practic, există o legătură între personalitatea umană şi influenţa acesteia asupra atacurilor câinilor.

La studiu au participat 700 de persoane, care au fost notate în funcţie de stabilitatea lor emoţională pe o scală de la unu la şapte, iar apoi au fost întrebaţi dacă au fost muşcaţi de câini.

Persoanele cu un scor apropiat de şapte aveau şanse cu 23% mai mari să fie muşcaţi de caini. Specialiştii susţin că nevroza este asociată comportamentului social, iar acest tip de comportament ar putea provoca animalele să atace. Practic, comportamentul câinilor este influenţat de modul în care oamenii se comportă în prezenţa lor.

Call Now Button